Hae tästä blogista

tiistai 29. toukokuuta 2012

Asiaa keikkailusta

Ja nyt ku puhutaan keikkailusta, ni ei puhuta bändin keikoilla käymisestä, vaan yleisön. ;)

Nonii, mä koko aika puhun keikoilla käymisestä, mut miks ihmeessä joku viittis mennä keikoille? Maksaa siitä iha hemmetisti, polttaa nahkansa kesäkeikoilla, hikoilla ja olla muutenki epämukavassa ihmistungoksessa? Seuraavana päivänä on joka paikka kipeenä: kurkku, kädet, puhumattakaan suonenvedoista! Hyi elämä! Puhumattakaan siitä, että keikoilla pitäis olla siistit vaatteet, ei mielellää joka kerta samat, ettei muut luulet et sä oot köyhä ku samoissa vaatteissa kuljet koko aika. Eli siis vaatteisiinki menee rahaa. Tässähä menee koko palkkatili keikkailuun?


Ahhaa, siinähä se pointti onki! :D Ku ei oo muuta elämää, ni voi iha kaikessa rauhassa käyttää rahansa keikkoihin. Tosi monet keikat on ilmasia/halpoja, josset mee kattoo jotai Iron Maidenia Britteihin. Ja seki vielä, et keikkailu on semmone harrastus et sitä voi tehä iha millä budjetilla vaan. Joko voi käydä vaa niillä ilmasilla keikoilla, jonka jälkeen lippujen hinnat lähtee nousee 2€:sta aina 80€:een. Plus tietenki seki, et eihä kaikkien oo pakko lähtee sinne Britteihin asti kattoo Iron Maidenia, ku voi mennä omaan kotikaupunkiin kattoo MadCraftia. (haha, sori mikä vertaus!:D) Ja sit jos sä lähet junalla, bussilla toiselle paikkakunnalle kattoo jotain bändiä, ni kannattaa vähä vertailla hintoja. Joskus juna on halvempi ku bussi, mut sit välil on toisinki päin. Samoin junien hinnoissa on eroja, jos meet jollain lähijunalla tai taajamajunalla, pääset paljon halvemmalla, ku jos meet IC:llä tai Pendolinolla matkan. (: Ja jos on jäätävä toiselle paikkakunnalle yöks, ni kaikki kontaktit ja teltta esiin ennemmin ku ottais heti hotellin. Hotelleista suosittelen Omena-hotellia, joka on kyl varsin hyvin toteuttanu mun ja kavereitten keikkamatkojen yöpymistoiveet. Halpaki vielä, jos mukaan lähtee neljä ja varaatte ajoissa! ;)

Keikkailuhan on ku laittais rahaa pankkiin!! :DD ...ainaki melkein.

Totaa, mitäs sitte seuraavaks? Ainii, kuuma aurinko! No siis se kuuluu asiaan! Joillain keikkapaikoilla ei oo jonottaessa tai yleisössä ollessa varjoa ja se on kyl takapuolesta. Mutta siis paljon aurinkorasvaa messiin kesän keikoille, ni tulee hyvä rusketus! :P Aurinkorasvaa, sateenvarjo varjoks ja paljon vettä jonotukseen, ni hyvä tulee. Sisälle ei sit saa festarikeikoilla viä sateenvarjoja tai pulloja, että kannattaa niille keksiä joku paikka mihkä laittaa ennen ku portit avautuu.



Ja kivuista sen verta, et mikään ei oo oikeesti niin kivaa, ku pienet kivut kehossa keikkapäivän jälkeen! Mä en oo mikää masokisti, mutta noi kivut osottaa pelkästään sitä, et sulla on ollu kivaa keikalla. Ja ainaha edellisen päivän/illan/yön keikkamuistot vie voiton pikku kivusta.

Keikoille on mukava mennä iha siks, et sie tapaa ihmisiä. Mä ku meen keikoille, ni AINA tulee joku tuttu vastaan, jos ei muuten, ni ees semmone kenet tiedän facesta ja kenet tiedän bändin faniks. Siinä vähän niinku "pääsee piireihin", ku käy keikoilla, ku sä alat tuntee kanssakeikkailijoita. Aluks te vaa kattelette, et "joo mä tunnen ton", sit se jatkuu moikkailulla ja lopulta te huomaatte jo puhuvanne toisillenne ja kohta te ootteki kavereita. Sande suosittelee! Viime vuonna Lovexin Glorian keikalla kävi vähä näin. Mentii tosi hyvissä ajoin jonottamaan Glorialle, sit sielä oli pari jotain tuntematonta tyttöä. Sit ku siinä monta tuntii niitten kaa istu, ni huomas et kohta niitten kaa puhuttiin ja oltii kavereita. Viime kesä sit kuluki Jennan, Lotan, Pauliinan ja Jasminin kanssa keikoilla, että terveisiä vaa tytöille! :D


Keikoille on kiva mennä senkin takia, et sä pääset tapaa bändin tyypit. Mitä ny oon ite näitä muusikoita tavannu, ni harvoin ne mitää k***päitä on, että iha rentoo väkee ja yli-typerää läppää, et joskus hävettää nauraa niille! :D Ei mut tosi rentoo. Moni on kyselly multa, et mitä jonkun bändin tyyppien kanssa kannattaa jutella. Ja ihan rehellinen vastaus: mä en tiedä, kannattaa mennä ihan tilanteen mukaan. Okei, mä oon ite sen verran hölösuu, että kyl multa aina joku aihe löytyy ja jos ei löydy, ni sit en mee juttelee, yksinkertasta. Mutta ne perusjutut, et pyydät nimmaria, yhteiskuvaa sun muuta, jos muusikko on vähääki faniystävällinen, ni se juttelee jotai sulle "mitä kuuluu, mitä tykkäsit keikasta", sun muuta tyhjää. Siitä se lähtee, älkää ujostelko, ne on normi-ihmisiä höystettynä huonolla huumorilla! ;)


Ja niistä vaatteista sen verran, mitä tossa alussa heitin läpällä... : D Ei ketään kiinnosta mitä sulla on päällä, paitsi sua itteäs! Kyllä, mä itekki stressaan ennen JOKAISTA keikkaa, et "mitä ihmettä mä pistän päälle? En mä voi tota laittaa ku toi oli mul toissa viikol Torstin keikal ja puol vuotta sitte Nro.83:n keikalla, ei sitä ny tänne Sunrise Avenuen keikalle voi laittaa."

Mutta yks isoimmista plussista, miks tykkään ite keikkailusta, on et pääsee matkustelemaan!(: Ennen ku mä aloin kiertelemään tolla kaikkialla, ni mulle ei ois tullu mieleenkään käydä jossain Kauhajoella!: D Se on kiva vaa mennä jonnekki uudelle paikkakunnalle, kävellä kaupungin halki ja eksyillä siellä kunnolla, rentoa!(:

Että onnea vaan keikoille, se on vaativa harrastus! xD

2 kommenttia:

  1. "ni mulle ei ois tullu mieleenkään käydä jossain Kauhajoella!: D"

    JAAA! ::D hajosin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan rehellisesti sanoen se oli kyl mun ykkös matkailukohde-suosikki! <3

      Poista